תכולת הפרויקט

תכולת הפרויקט
Design: Adjaye Associates

פירוט מבני הקמפוס

אולם התיאטרון הראשי

שטח כולל: 5,500 מ״ר. 550 מקומות ישיבה, מערכות במה משוכללות ומפרט טכני גבוה המתאים לכל סוגי אמנויות הבמה, יחיד מסוגו בעיר בפרמטרים של גודל ואיכות.

אולם התיאטרון הראשי מצטרף לשורת אולמות התרבות המובילים של העיר תל־אביב. הוא ישמש כאולם הבית של להקת בת־שבע, ובנוסף לכך יארח הופעות מחול אחרות, מופעי תיאטרון, מוזיקה לגווניה, הקרנות סרטים, כנסים והרצאות.

תשומת לב מיוחדת ניתנה לתכנון חווית המופע עבור האמנים וחוויית הצפייה עבור הקהל, מתוך שילוב הידע המקצועי הנצבר של הלהקה שנאסף בשנים רבות של סיורים ברחבי העולם והיכרותה עם מגוון עצום של אולמי מופעים.

אוהד נהרין, כוריאוגרף הבית של להקת מחול בת־שבע:
"מדובר בביטוי המדויק והטהור ביותר של השילוב בין תוכן וצורה. במשך 30 שנים חקרתי איך יכול להיראות החלל האידאלי לאמנויות המופע. אחרי שסיירתי בחמש יבשות ועבדתי עם עשרות מרכזי תרבות, ניתנת לי ההזדמנות החד-פעמית לתרום ליצירת תיאטרון שיאפשר לאמן ולקהלו את המפגש האולטימטיבי, ויציג קודים חדשים שידחפו את התרבות קדימה."

 

הקופסא השחורה

שטח כולל: 2,500 מ״ר. חלל אינטימי ורסטילי לכ־250 צופים עם תצורות ישיבה משתנות ומפרט טכני גבוה, למחול, פרפורמנס, מוזיקה, אמנות פלסטית, וידאו־ארט, קולנוע ועוד.

הקופסה השחורה היא חלל תת־קרקעי במרכז הקמפוס, והיא מצטרפת לשורת אולמות התרבות המובילים בעיר ולקופסאות שחורות מפורסמות אחרות בבירות התרבות בעולם, שמטרתן עידוד חדשנות אמנותית. אפיון הקופסה נעשה בשיתוף עם קבוצת אמניות ואמנים מדיסציפלינות שונות, ונועד לענות על הצורך להקים חלל שיעמוד בחוד החנית של העשייה האמנותית העכשווית.

הקופסה תשרת גם את המרכז לתרבות יהדות ספרד שממוקם במתחם הקמפוס, ותארח פעולות מגוונות עבור התושבים בשיתוף עם מינהל קהילה של רובע דרום־מערב, מרכז הגר״א ומרכזים קהילתיים נוספים באזור.

מיכל הלפמן, אמנית:
״זהו חלל בין־תחומי (אינטרדיסציפלינרי) ורב־תחומי (מולטידיסציפלינרי) שבא לתת מענה לדינמיות של מהלכים אמנותיים עכשוויים, גלובליים ומקומיים, בכך שהוא מהווה הן עבור היוצרים והן עבור הצופים פורמט פתוח להגדרה. זהו חלל שמשקף במאפייניו הגמישים את גמישות המחשבה על דיסציפלינות ואופני פעולה ויזמין יוצרים מתחומים שונים לפרש אותו בדרכם״.

מרכז מחול בינלאומי

שטח כולל: 4,000 מ״ר. המרכז כולל ארבעה חללי סטודיו רחבי ידיים בתכנון אופטימלי לחזרות, אימונים ופעילות קהילתית, שישרתו נפח של 2,000 משתמשים בשבוע. הסטודיו בקומת הקרקע מוכשר גם כחלל הופעות קטנות (עד 70 איש). למבנה גינת גג פתוחה לציבור הרחב.

בת־שבע תפעיל בקמפוס מרכז מחול בין־לאומי שיכלול את בית הספר למחול שתחת ניהולה, קורסים שנתיים ועונתיים לתלמידי ולתלמידות מחול צעירות, אירוח של מגמות מחול מכל רחבי הארץ לימי פעילות והעשרה, כיתות אמן עם יוצרים ומורים מזירת המחול המקומית והעולמית, ואירוח יוצרות ויוצרים עצמאיים לשהות אמן, תהליכי יצירה והופעות. לצד פעולות אלה, ישמש המרכז כמוקד עולמי לפעילויות מחקר והוראה של גאגא לרקדנים ולאנשים כאחד.

עוד תקיים הלהקה פעילות קהילתית עשירה לתושבי השכונה והעיר, שתכלול היצע של שיעורי תנועה שונים למגוון גילאים, רצועות שימוש חופשי בסטודיו לתרגול אישי, שיעורי תנועה רבי־משתתפים ללא תשלום במרחב הציבורי של הקמפוס ועוד.

 

הכיכר המרכזית

שטח כולל: 1,500 מ״ר. הכיכר המרכזית ממוקמת בטבורו של הקמפוס, מוגנת מצירי התנועה ההומים שמקיפים את המגרש ומציעה מרחב ציבורי למנוחה, התכנסות, מפגש ובילוי. התכנון מתייחס לכיכר כאל חלל פעילות נוסף, שיפעל במשך כל שעות היממה וישמש את כלל הציבור.

הכיכר כוללת מזרקת מים אינטראקטיבית שתופעל בשעות היום, בית קפה, פביליון אדריכלי מקורה בצורת אמפיתיאטרון קטן לכ־160 איש, שמאפשר ישיבה מוצלת לשהייה בכיכר ולצפייה במופעים.

בכיכר מתוכננת, בשיתוף עם המחלקה למופעים באגף התרבות, תשתית טכנית ברמה גבוהה לקיום הופעות חיות פתוחות לקהל מכל הסוגים, כגון הצגות ילדים, ומופעי רחוב וקרקס, הופעות מוזיקליות קטנות וגדולות ועוד. דגש מיוחד יושם על פעילות מוטת ריקוד ותנועה והופעות מחול קטנות המתאימות לאוויר הפתוח. התשתית הטכנית מיועדת גם להפעיל תכנית עונתית קבועה של ירידים ושווקים וכן קיום אירועים קהילתיים לתושבי השכונה – התכנסויות חברתיות, עצרות ומפגשים גדולים.

 

הפביליון

פביליון מקורה עם מבנה של אמפיתיאטרון בעל 160 מושבים לפעילויות ולמופעים ללא עלות באוויר הפתוח.