בית הספר

מסגרת הכשרה ייחודית ברוח בת־שבע לרקדניות ולרקדנים מצטיינים

בית הספר
Photo by Ascaf

בית הספר

מנהלת בית הספר:
אלה נוה

בית הספר של להקת מחול בת־שבע, פרי חזונו של אוהד נהרין, הוא מסגרת הכשרה מקצועית עבור רקדניות ורקדנים מצטיינים בגילאים 18-15 שמבקשים לפתח קריירה מקצועית בתחום. בית הספר הוא מעבדת מחקר ברוח בת־שבע שמציעה תכנית לימודים מלאה ועשירה עם מיטב המורים והמורות בהם רקדני בת־שבע בהווה ובעבר. הלימודים מתקיימים במתכונת של שלושה מפגשים בשבוע בסטודיו הלהקה שבסוזן דלל לאורך כל שנת הלימודים. השנה נחתמת במופע באורך מלא עליו עובדים התלמידים והתלמידות עם הצוות האמנותי של הלהקה ועם אוהד נהרין.

ה׳גאגא׳ שפיתח נהרין עומדת בתשתיתו של בית הספר הן כשפת תנועה והן כארגז כלים לחקירה, לפרשנות ולשכלול תנועתי לצד סגנונות וצורות מחול נוספות. דגש רב ניתן להכשרת הרקדניות לקראת מסלול מקצועי העובר דרך מבחני ״רקדן-מצטיין״ של צהל ותוכניות המשך. בנוסף, תכנית בית הספר מאפשרת היכרות עם חייהם המקצועיים של רקדנים ורקדניות בוגרים וחושפת את התלמידים והתלמידות לפרקטיקה ולאנשים שמרכיבים את עולם המחול המקומי.

מערכת השעות כוללת שיעורי גאגא, שיעורי בלט קלאסי יומיומיים, לימוד יצירות מרפרטואר להקת בת־שבע, סדנאות והרצאות מתחלפות, צפייה במופעים ובחזרות פתוחות ופעילויות העשרה נוספות.

מידע על הלימודים תשפ״ד

מתחילת חודש ספטמבר 2023 ועד לסוף חודש יוני 2024, הפעילות תתקיים שלושה ימים בשבוע:
ראשון, שלישי וחמישי בשעות 21:30-18:00 במרכז סוזן דלל.
במהלך השבועות הראשונים של יולי 2024, הלימודים יעברו למתכונת "אינטנסיב" בימים א'-ה' משעות הבוקר ועד לשעות אחר הצהריים לקראת מופע סוף השנה.
– ייתכנו שינויים. מערכת שעות סופית תוצג בתחילת השנה.
– שכר הלימוד השנתי הינו 11,000 ₪ והוא כולל את כל השיעורים, ההופעות והעשרות לאורך השנה.
– פתיחת שנה״ל מותנית במספר הנרשמים.

אודישנים תשפ"ה

האודישנים לבית הספר מתקיימים בכל שנה במהלך חודש יולי, תאריך מדויק לאודישן לשנת הלימודים תשפ"ה יתפרסם במהלך חודש מאי 2024

בכל שאלה אנא צרו קשר [email protected]

מורים לשנת הלימודים תשפ״ג

גאגא ומתודיקה: אוהד נהרין

רכזת גאגא ורפרטואר: עדי זלטין

גאגא ורפרטואר: עדי זלטין, אייר אלעזרא, חני סירקיס, רני לבטלצר, מעיין שיינפלד, שין-יי שיאנג, דורון רז אברהם, לונדיווה קוזה, שקד ורנר, איה ישראלי, בן גרין, מתן דוד, גבריאל שפיצר, איגור פטשנצ'וק, ניצן רסלר, אביגיל שפריר, עלמה קרבט-שמש, תום נסים, עידו טולדנו

בלט קלאסי: רוז קסל, טלי פרץ-לאור

מאסטר קלאס בלט קלאסי: מאטה מוראי, ארי נקמורה, אלכסנדר אלכסנדרוב, טליה פז, שירה גנור, ארז מילטין, ענת בוסני, לולה לרגו, אורין יוחנן

שיעורי אורח והרצאות: דורין יוגב זליקוביץ ( מניעת פציעות אצל רקדנים), דלית הרמתי (קנינגהם), וובה זק (עבודת רצפה), וסקו נסונוב (עבודת רצפה), עופרי לאואר (פילאטיס ומניעת פציעות אצל רקדנים), שיר מצוינים (תזונה), אילנה שטאייר (הורטון), אופיר יודלביץ ואימוג'ן הוזל (סדנת עמידות ידיים ומחול עכשווי) דנה רוטנברג (על פרויקט הרמת מסך), יפית עדו (יוגה), ימי היכרות עם תכניות המשך (הסדנא להכשרת רקדנים בגעתון, המסלול להכשרת רקדנים, ריסארץ').

פסנתרניות: שושי בנד, לורה קופמן

אוהד נהרין על בית הספר

שלום,
הניסיון המחולי רב השנים שלי הפגיש אותי עם סגנונות רבים. מבית הספר לבלט של באלאנשין, להקתם של מרתה גראהם ומוריס בז׳אר, ביה״ס ג׳וליארד ועוד, שם פגשתי מורים ורקדנים נפלאים שלמדתי מהם רבות. זו היתה התחלה של תהליך חקירה ארוך שממשיך גם היום.

כשחושבים על הערכים החשובים ביותר שמקנים לתלמיד (אנחנו תמיד תלמידים) את ארגז הכלים שלו יש לדעת מה ארגז כלים כזה חייב להכיל, למשל: מה נותן לרקדן דיוק, כוח, גמישות, זריזות, הידע להשתכלל על בסיס יום יומי, היכולת לפרוץ מגבלות ולהכיר בחולשות, החיבור בין מאמץ ליעילות, החיבור לתנועה מרחבית וכוח הכובד, השימוש בעדינות ובכוח מתפרץ, היכולת לחבר תחושות ורגשות גדולים לביטוי בתנועה בהירה, להבין את הפיזיולוגיה ודרכי הפעולה של הגוף שלנו, לדעת לתת מקום לכוחו של הדימיון ויכולות לאימפרוביזציה ויצירה, מצוינות טכנית ויכולת התאמה לסגנונות שונים ולדרישות הכוריאוגרף ועוד. הבאתי כאן רשימה חלקית של הנושאים אותם נלמד בבית הספר החדש שלנו…

בהצלחה, שלכם,
אוהד נהרין

תמיכה ציבורית

פעילות בית הספר נתמכת ע"י משרד התרבות והספורט 

מלגות

מלגות לימוד חלקיות ניתנו בשנת הלימודים תשפ"ג על פי החלטת צוות בית הספר, באדיבות מירה ורון מיתר להנצחת עפרה מיתר ז"ל

התומכים בבית הספר

שמוליק ולילית זיסמן

בית הספר נוסד ביוזמתם של אוהד נהרין ויאיר ורדי.